sobota, 29. november 2014

Indijanski horoskop

Ameriški staroselci so se trudili živeti v popolnem sožitju z naravo, zato je tudi njihov horoskop povezan z živalmi, katerih karakteristike in način delovanja ter življenja lahko simbolizirajo tudi človeške lastnosti.

Če vas zanima, katera "žival" (:)) ste, ali katero "žival" predstavlja kdo od vaših bližnjih, vabljeni, da se "najdete" v spodnjem seznamu in zveste o vas oziroma o kom drugem, tisto, kar še niste (ali pa ste že) vedeli.


RDEČI JASTREB (Oven) 21.3. – 19.4. - dinamičnost
Osebe tega znamenja so rojene v Mesecu popkov; težko jih je ukrotiti in so predstavniki neodvisnosti in svobode. Vedno so pripravljeni za akcijo in hrepenijo po pustolovščinah. Imajo veliko mentalno in telesno energijo; pogosto nimajo dlake na jeziku, kar jih lahko občasno spravi v težave. Te osebe so obdarjene s sposobnostjo, da pomagajo pri odpiranju in razčiščevanju stvari, idej, odnosov. Sami so zelo odprti in direktni in so zelo razočarani, kadar pri drugih naletijo na neiskrenost in manipuliranje. So lovci na nove ideje, projekte in raziskovalci novih filozofij. Pogosto so zelo nestrpni in zaletavi, vendar bodo o vsaki novi stvari, v katero so bodo spustili, temeljito premislili, preden se dokončno odločijo. So veliki optimisti, neizmerna strast duha jih vleče v nenehne nove izzive. Zelo hitro se razburijo, prav tako hitro se tudi pomirijo. Prav tako kot imajo svoj solarni, svetel princip, imajo tudi nočnega - nagnjenost k poveličevanju, predvsem svojih lastnosti, sposobnosti. Najraje pa imajo življenje v dvoje - dobro se razumejo s Krokarjem, Divjo gosjo, Jelenom, Pumo, Bobrom in Kačo. Totem iz rastlinskega sveta je regrat. Totem iz sveta mineralov je opal, ki simbolizira vernost, molitve in človekovo upanje. Smatra se, da deluje na človekov vid in nosilcu omogoči pogled v prihodnost. Če se to koristi sebično, lahko človeku prinese nesrečo, posebno v ljubezni. Lahko se podari kot simbol prijateljstva, a ne v poročnem prstanu. Barva Rdečega jastreba je rumena

BOBER (Bik) 20.4. – 20.5. - doslednost

Bobri so rojeni v Mesecu žab povratnic. Radi imajo udobje. So vztrajni, stabilni in vzdržljivi. Običajno so privlačne zunanjosti in so do okolice (stvari, ljudi) običajno zelo posesivni in imajo držo “glave familije”. So inteligentna bitja, ki so zelo okretna in stalno na preži. Imajo visoko stopnjo poguma, katerega uporabijo tudi , kadar ni potrebe po njem. Zelo pomembno jim je udobje in zato veliko denarja porabijo za opremljanje svojega okolja (doma) z namenom, da si izboljšajo pogoje življenja. Te osebe so sposobne temeljito spremeniti svoje okolje na vseh nivojih (psihičnem, duhovnem, emocionalnem) zato, da bi dosegli lastni mir, sigurnost in harmonijo, katere nujno potrebujejo. Te spremembe pa bodo uresničili na nekakšen svoj, počasen, previden in pronicljiv način. Običajno imajo radi vodo in se ukvarjajo z ribarjenjem, jadranjem ali se redno sprehajajo ob morju, jezerih, rekah. Običajno so ti ljudje bolj molčeče narave, če se v okolju ne počutijo varne. Zelo dobro se razumejo z Divjo gosjo, Pumo, Rjavim medvedom in Kačo. Totem iz rastlinskega sveta je španski bezeg. Totem iz sveta mineralov je bakrov silikat, ki velja za kamen neba in zemlje, za katerega velja, da prinaša zdravje, srečo in materialno blagostanje. Njihova barva je modra, barva intelekta, enostavnosti in miru. To je lunarna barva. 

JELEN (Dvojčki) 21.5. – 20.6. - spremenljivost

Jeleni so rojeni v Mesecu setve koruze in so zelo nemirni in neutrudljivi; dajejo vtis inteligentnih ljudi, ki imajo moč, da spreminjajo stvari. Indijanci jelena povezujejo s hitrostjo, zoro in občasnimi samitvami. Osebe posedujejo veliko energije, so zelo zgovorne, a tudi zelo površne, še posebno ženske – od tod tudi vzrok za običajno nestabilnost v ljubezenskih odnosih. Ženske pod tem znakom so rade v središču pozornosti in jim zelo godi pozornost moških; moški pa so zelo vztrajni in trmasti na poti k doseganju svojih ciljev. So zelo simpatična, okretna in intuitivna bitja, katerih življenje je tako bogato, saj so večino razpoloženj, s katerimi se ukvarjajo drugi ljudje, sami že preživeli. To jim daje sposobnost poslušati in razumeti druge. So zelo kreativni in pametni in so lahko zelo uspešni in ustvarjalni umetniki. Zelo težko pa se omejujejo le na eno vezo, saj so za nasprotni spol zelo privlačni - oni pa tako odprti za vsa nova poznanstva in radovedni. Zelo dobro se razumejo z Rdečim jastrebom, Vidro in Divjo gosjo. Totem iz rastlinskega sveta je hajduška trava, ki naj bi bila zdravilna. Totem iz sveta mineralov je ahat, čigar vibracije naj bi vstopale skozi živčne vozle, kar ima za posledico popuščanje napetosti. Barvi Jelena sta bela in zelena.



DETEL (Rak) 21.6. – 22.7. - občutljivost

Osebe v znaku Detla so rojene v Mesecu najmočnejšega sonca in potrebujejo/iščejo sigurnost in zaščito. Zelo pogosto so v skrbeh, ker so tako zelo preobčutljivi. Zelo so privrženi družini in jo želijo zaščititi pred vsem slabim. Ker je Detel znan kot ptica, ki napoveduje, tudi ljudem pod tem znakom ležijo poklici, službe, ki so povezane s tem, kot npr. seizmologija, meteorologija ali katero koli delo, kjer lahko uporabijo svojo intuicijo, ki je pri njih zelo poudarjena. Indijanci smatrajo detla tudi za ptico borko, predvsem takrat, kadar je ogrožena njegova družina, predvsem mladiči – takrat namreč ta ptič pokaže vso svojo nekontrolirano agresivnost. So zelo intuitivni in skrajno občutljivi za signale in glasove svojega srca. Pomemben jim je lasten dom, ki mora biti zelo udoben in topel. So zelo skrbni starši, včasih celo preveč zaščitniški in se morajo nujno naučiti ne preveč skrbeti in se odpreti v stiskah, saj lahko v nasprotnem primeru razvijejo kakšna bolezenska stanja pri sebi (želodec!). Zelo dobro se razumejo z Divjo gosjo, Pumo, Bobrom in Kačo. Totem iz rastlinskega sveta je šipek. Totem iz sveta mineralov je rdeči kvarc (jaspis), ki je talismanski kamen, ki prinaša radost in zmanjšuje bolečino. Barva Detla je roza

JESETER (Lev) 23.7. – 22.8. - samozavest 

Osebe v znaku Jesetra so rojene v Mesecu zorenja zrnastih plodov in posedujejo veliko notranjo moč in strast. Veliko dajo na svoje dostojanstvo in ga branijo na vsak način. So zelo bistroumna bitja, ki so zelo pogumna in posedujejo ogromno količino energije in volje. Pogosto skrivajo svoja čustva in je v njihovo dušo zelo težko prodreti, so pa vsekakor zelo priljubljeni pri nasprotnem spolu. Če jim kdo stopi na žulj, znajo biti maščevalni. So zelo borbena bitja, ki so zaščitniški do vseh šibkejših in ni ga strahu, ki bi jih prisilil k umiku. V zahvalo pa želi samo priznanje, pohvalo. Zelo dobro se razumejo z Rdečim jastrebom, Jelenom, Gavranom in Divjo gosjo. Totem iz rastlinskega sveta je malina, ki je tudi zdravilna, pri diareji, čiščenju črevesja, proti preveliki količini želodčne kisline, glavobolov in premočne menstruacije. Totem iz sveta mineralov je granit, ki je simbol energije in ljubkosti. Prinaša ljubezen, zvestobo, zdravje in z vgraviranim levom še dostojanstvo. Verjame se, da preprečuje kožne bolezni in nočne more. Barva Jesetra je rdeča.

RJAVI MEDVED (Devica) 23.8. – 22.9. - praktičnost

Te osebe so rojene v Mesecu žetve in so nežna in sramežljiva bitja, ki imajo rada, da je okrog njih vse organizirano, urejeno, predvidljivo, saj imajo rada nad vsem kontrolo. So vztrajni in njihov um je pronicljiv in analitičen, zato jim niti najmanjši detajli ne uidejo. Vse to spremlja izrazit občutek za pravico, po potrebi pa tudi izredna moč in pogum. Te osebe lahko zelo dobro skrivajo svoja čustva in izza zunanjega racionalnega izgleda skrivajo skrito strast. Zelo so naklonjeni družini, so pa pogosto tudi posesivni. So zelo previdni in analitični in so dragoceni prijatelji in sodelavci, vendar ne pričakujte od njih »ujčkanja«, naravnost vam bodo vse iskreno povedali, ne glede kako boleče bo za vas. So zelo pridni, marljivi in jim delo zelo veliko pomeni, ne želijo pa se izpostavljati. Dobro opravljeno delo - to je zanje cilj. Zelo dobro se razumejo z Divjo gosjo, Pumo, Bobrom in Kačo. Totem iz rastlinskega sveta je spominčica, ki simbolizira skromnost. Totem iz sveta mineralov je ametist, ki se smatra za »žalostni« kamen. Melanholija, katero lahko izzove je lahko zelo koristna, ker predstavlja prvi korak do pravega spoznanja svoje osebnosti in samosprejemanja. Simbolizira umirjenost, duhovni mir, treznost, verjame se celo, da zdravi odvisnost od alkohola in povečuje kreativnost in intuicijo. Če se da pod blazino, bo izzval prijetne sanje. Barva Rjavega medveda je vijolična

KROKAR (Tehtnica)  23.9. – 23.10. - diplomatskost

Osebe v znaku Krokarja so rojene v Mesecu odhoda rac in so zelo socializirana in prijateljsko nastrojena bitja, ki so zelo redko sama. Radi imajo družbo, komunikacijo in vsakršne stike, le da so ti prijetni, harmonični (in ne konfliktni). Te osebe so zelo čustvene in jih iskreno skrbi za druge, radi pa si prilastijo tuje ideje ali izkušnje. So zelo privlačne osebe, ki zračijo z neko posebno energijo in so vedno obdani z ljudmi, prijatelji. So zelo zvesti v partnerstvu, a se težko odločijo za zakon. Težijo k ravnotežju, harmoniji in ljubezni. Zelo dobro se razumejo z Rdečim jastrebom, Jelenom, Jesetrom, Vidro in Divjo gosjo. Totem iz rastlinskega sveta je ognjič. Totem iz sveta mineralov je jaspis, ki simbolizira zvestobo in prinaša radost, zmanjšuje bolečino in ščiti pred kačjimi ugrizi in nosečnice za čas nosečnosti. Barva Krokarja je rjava.

KAČA (Škorpijon) 24.10. – 21.11. - preživetje

Osebe v znaku Kače so rojene v Mesecu prvega mraza in imajo dobro sposobnost presojanja in intuicije in znajo človeku prodreti v samo njegovo bit/dušo. Za Indijance kača predstavljala simbol strele in so ji pripisovali lunino in magijsko moč ter modrost, zato se smatra, da so te osebe zelo inteligentne in imajo zelo napredne, vizionarske ideje. Kače pa so tudi zelo zvite in to lastnost uporabljajo s pridom pri doseganju svojih ciljev. Če ni vse po njihovem, jih zagrabi bes in želja po maščevanju. Pogosto menjajo svojo naravo, so pa tudi zelo atraktivne za nasprotni spol. Zelo se zavedajo svoje erotičnosti in seksualnih kvalitet. Svojim otrokom dopuščajo veliko mero samostojnosti, ne glede na to, pa vedno od strani budno nadzirajo in opazujejo, kaj le ti počnejo. Zelo dobro se razumejo z Divjo gosjo, Pumo, Bobrom in Detlom. Totem iz rastlinskega sveta je repinec. Totem iz sveta mineralov je malahit, ki simbolizira notranjo energijo in duhovno moč. Uravnotežuje desno in levo polovico možganov, ščiti pred uroki in sevanjem ter omogoča miren sen. Pospešuje obnavljanje tkiva in najbolje deluje skozi roke (na prstanu), vendar pa ga ne smemo povezati z diamantom, ker tedaj postane strupen. Barva Kače je siva.

KANADSKI JELEN/VAPITI (Strelec)  22.11. – 21.12. - modrost

Osebe v znaku Kanadskega jelena so rojene v Mesecu dolgotrajnega snega in imajo zelo dobro razvito intuicijo ter so zelo svobodnjaško nastrojeni – ne marajo omejevanja. Pogosto so zelo nagli in direktni, zato se dostikrat zgodi, da jih ljudje ne marajo ali se jih bojijo zaradi tega. Niso pa agresivni, ampak zelo tolerantni – pač vsakemu direktno, brez olepševanja povedo, kaj si mislijo. So zelo pravični in odprti glede svojih misli in mnenj, težijo k neodvisnosti in imajo običajno malo pravih prijateljev (znancev sicer veliko). Solarni aspekt Jelena teži k entuziazmu, ljubezni do živali, potovanj, duhovnosti, humorju, in so veliki idealisti. Ko si zastavijo cilj, strumno delujejo v smeri dosege le tega, svoje otroke pa hitro spustijo izpod svojih peruti. Nižji tip Jelena pa je nagnjen k riziku, hazarderstvu, hvaljenju in je v ljubezni zelo pogosto žigolo. Zelo dobro se razumejo z Jelenom, Jesetrom, Rdečim jastrebom in Krokarjem. Totem iz rastlinskega sveta je bor, ki simbolizira pokončnost in samotnost. Totem iz sveta mineralov je obsidian, temno zelen kamen, katerega so včasih uporabljali za špico/konico noža za žrtvovanje. Naj bi odklanjal uroke in pomagal pri celjenju ran in prerokovanju. Barva Kanadskega jelena je črna.

DIVJA GOS (Kozorog) 22.12. – 20.1. - vztrajnost

Osebe v znaku Divje gosi so rojene v Mesecu globokega sna Zemlje in so zelo analitičnega, selektivnega razuma. So bitja, ki so zelo naklonjena tradiciji in se običajno gibljejo po že znanih, uhojenih poteh. Ne marajo preveč novosti, včasih celo nasprotujejo vsemu novemu. Zelo veliko se posvečajo tudi zunanjemu izgledu in so zelo občutljivi ljudje, ki so hitro užaljeni in težko oprostijo, pozabijo. Zelo dobro se razumejo s Pumo, Detlom, Bobrom, Rjavim medvedom in Kačo. Totem iz rastlinskega sveta je breza, ki je simbol velike nadnaravne moči. Simbolizira namreč pot, po kateri se spušča nebeška energija in se vzpenja človekova težnja. Totem iz mineralnega sveta je kvarc, ki simbolizira nebeški element v iniciacijah. Predstavlja tudi moč in mnoga plemena so ga imela za sveto substanco uranskega porekla, ki poseduje moč jasnovidnosti, modrosti in prerokovanja. Barva Divje gosi je bela.

VIDRA (Vodnar) 21.1. – 18.2. - kreativnost

Osebe v znaku Vidre so rojene v Mesecu počitka in so svobodoumnega duha, ki imajo odlične verbalne sposobnosti in potrebujejo intelektualno stimulacijo. So zelo pronicljivi in inteligentni. Zelo radi imajo ljudi, so zelo komunikativni in jih resnično osrečuje, da drugim ljudem pomagajo – so zelo veliki altruisti. Zelo radi imajo tudi otroke in z velikim veseljem jih vzgajajo in v njih praktično vlagajo vso svoje življenje. So zelo nežni, radi sanjarijo in meditirajo na dolgi rok. Zelo dobro se razumejo z Rdečim jastrebom, Jelenom, Krokarjem in Divjo gosjo. Totem iz rastlinskega sveta je trepetlika, ki simbolizira neodvisnost, pogosto tudi strah; je pa drevo znano po svoji zdravilnosti. Totem iz sveta mineralov je srebro. Barva Vidre je srebrna.

PUMA (Ribi) 19.2. – 20.3. - lojalnost


Osebe v znaku Pume so rojene v Mesecu velikih vetrov in so zelo čustvene in zveste osebe, ki so zelo močnega karakterja, a hkrati zelo plašne. So veliki individualisti in zelo zaprte osebe. Pogosto se navzven kažejo kot izrazito nesigurne in neodločne in svoja čustva skrivajo celo pred najbližjimi osebami. Nagnjene so k melanholiji in pogosto depresiji. Niti v ljubezni niso preveč odločni, jih pa krasi vzdržljivost, moč in vztrajnost kot tudi pripravljenost za žrtvovanje za svojo družino. Blizu so jim mistika, okultno in kot tudi puma, pokažejo nestrpnost do oseb, ki stopijo na njihov teritorij. Zelo dobro se razumejo z Rjavim medvedom, Kačo, Bobrom in Detlom. Totem iz rastlinskega sveta je trpotec. Totem iz sveta mineralov je tirkiz, ki so ga Indijanci imeli za nebeški kamen, ki prinaša pogum in uspeh ter ščiti pred uroki in negativnimi silami. Barva Pume je modro zelena.

Ni komentarjev:

Objavite komentar